George Russell győzelme az Osztrák Nagydíjon

George Russell megnyerte az Osztrák Nagydíjat, ezzel második Forma-1-es győzelmét ünnepelhette. Max Verstappen és Lando Norris ütközése után Russell örökölhette meg az első helyet és diadalmaskodott.

A verseny elején Verstappen erős rajtot vett, elkerülve az első kanyarban történt káoszt. Russell rövid ideig Norris mögött a második helyért küzdött, de nem tudta megtartani a pozícióját. Charles Leclerc korai ütközése miatt kényszerült egy korai kerékcserére, így a 19. helyre esett vissza. Lewis Hamilton áthajtási büntetést kapott, mert áthajtott a bokszbejárat vonalán. Fernando Alonso szintén büntetést kapott, miután kiszorította Tsunodát.

A verseny jelentős részében Verstappen vezetett Norrisszal szorosan a nyomában, egészen a 64. körig, amikor is összeütköztek. Az ütközés után mindkét autó megsérült, de míg Verstappen egy kerékcsere után folytatni tudta a versenyt, Norris McLarenjét már nem kezdték el összerakni, így számára befejeződött a futam. A versenybírók Verstappent hozták ki hibásnak az ütközés miatt, amiért tíz másodperces büntetést kapott, de így is ötödik lett. Russell ekkor vette át a vezetést, és megszerezte második F1-es győzelmét, miután egyik Red Bull pilóta sem ért célba a dobogón.

Norris csalódottságát fejezte ki az események miatt, és kijelentette, hogy nehéz lesz tisztelnie Verstappent, ha nem ismeri el a hibáját. Verstappen viszont védelmezte magát, hangsúlyozva, hogy ő tudja a legjobban, mit tesz az autóban.

A versenyen végül Russell győzött, második helyen Oscar Piastri, harmadikon pedig Carlos Sainz zárt. A pontszerző helyeken végül Russell, Piastri, Sainz, Hamilton, Verstappen, Hülkenberg, Pérez, Magnussen, Ricciardo és Gasly végeztek. A következő futamot a Silverstone-ban rendezik, ahol kíváncsian várjuk, milyen lesz a hangulat a felek között.