Eb-meccs szünetelése felhőszakadás miatt

Tizenkét évvel ezelőtt már szüneteltettek Európa-bajnoki mérkőzést heves esőzés és villámlás miatt, és most ismét előfordult hasonló esemény, amikor a német-dán meccset félbeszakították. A Nemzetközi Labdarúgás-történeti és -statisztikai Szövetség (IFFHS) szerint nem ez az első alkalom, hogy ilyen okból kell szüneteltetni egy mérkőzést az Eb-n, korábban 2012-ben és 2016-ban is történt már ilyen, Donyeckben és Lyonban.

A dán szövetségi kapitány, Kasper Hjulmand tapasztalatai is közrejátszhattak abban, hogy a játékvezető meghozta a döntést a szombat esti meccs félbeszakításáról. A 2012-es esetben az ukránok a franciákkal, míg 2016-ban Észak-Írországgal játszottak, és mindkétszer ők voltak érintettek, de ezúttal már nem jutottak a csoportkörbe.

Az ESPN beszámolója szerint 2012-ben az esőzés miatt majdnem egy órán keresztül állt a játék, és a Sahtar Doneck stadionjában hatalmas pocsolyák keletkeztek, amelyek miatt felmerült a meccs másnapra halasztásának lehetősége is, de végül folytatódhatott a találkozó.

A szurkolók többsége menedéket keresett a vihar elől, de akadtak olyan lelkes drukkerek is, akik nem hagyták, hogy az időjárás elrontsa a hangulatot. Volt, aki egyedül ünnepelt a kamerának, mások félmeztelenül táncoltak az esőben, és a franciák között is akadtak kitartó szurkolók. A franciák végül két gólt szerezve győzedelmeskedtek az ukránok felett.