Eric Dane szerint miért távozott a Grace klinikából

Eric Dane, aki Mark Sloan doktort alakította a népszerű Grace klinika sorozatban, nemrégiben egy podcastben beszélt arról, hogy szerinte a producerek "elengedték" őt a sorozatból.

Az Armchair Expert című podcast adásában Dane elmondta, hogy bár küzdött drog- és alkoholfüggőséggel, nem ez volt az oka annak, hogy távoznia kellett a sorozatból. A színész szerint a csatorna számára egyre drágábbá vált a szereplése, és úgy érezte, hogy a sorozat sikere független volt attól, hogy ő benne van-e vagy sem. Dane hozzátette, hogy a főszereplő, Meredith Grey (Ellen Pompeo által alakított karakter) jelenléte volt a legfontosabb a sorozat számára.

A színész elismeri, hogy a sorozatban eltöltött ideje alatt megváltozott, és megérti a producerek döntését, hogy kiírják a karakterét. Dane méltatta Shonda Rhimest, a sorozat készítőjét, aki szerinte nagyszerűen kezelte a helyzetet és védelmezte őt a nehéz időkben. Dane szerint Rhimes nyilvánosan és privátban is kiállt mellette, de végül úgy érezte, hogy kirúgták, mivel nem volt hivatalos "ki vagy rúgva" közlés, csupán annyit mondtak neki, hogy "nem jössz vissza".

Dane a podcastban azt is elárulta, hogy a sorozatban való szereplése előtt három évig józan volt, de az Amerikai Írók Céhének 2007-es sztrájkja alatt visszaesett. A Grace klinikában töltött nyolc év alatt több időt töltött drog hatása alatt, mint józanon, és ez vezetett a problémákhoz az életében.

Dr. Mark Sloan karaktere a sorozat nyolcadik évadában tűnt el egy repülőgép-szerencsétlenség következtében, bár az említett epizódot túlélte, a kilencedik évad elején a karakter elhunyt. Dane a 17. évadban egy vendégszereplés keretében tért vissza a képernyőre Chyler Leigh (Lexie Grey) mellett, akinek a karaktere szintén a balesetben vesztette életét. Az 51 éves színész a Page Six-nek adott interjúban is megerősítette, hogy nem ő döntött úgy, hogy többé már nem szeretné Dr. Marc Sloan szerepét játszani az ABC népszerű sorozatában, hanem a készítők döntöttek úgy, hogy többé már nincs rá szükség.