Charles Fawcett 200 Land Rover Defendert ad el többszörös áron

Amikor Charles Fawcett megtudta, hogy a Land Rover leáll a klasszikus Defender modellek gyártásával, kétszáz darabot vásárolt az utolsó szériából, hogy azokat átalakítás után jelentős haszonnal értékesítse.

A brit Twisted Automotive cég, melyet Charles Fawcett vezet, a klasszikus Land Rover Defenderek átalakításával és értékesítésével foglalkozik. A vállalkozás mottója: "Az eredeti legenda, egy kis csavarral" – számol be róla a Sun című brit bulvárlap. Fawcett 2015-ben, amikor kiderült, hogy a gyártó leállítja a Defender modellek gyártását, kétszáz darabot szerzett be az utolsók közül, melyeket egy nagy pajtában tárolt el, hogy később egyedi igények szerint átalakítva kínálhassa őket eladásra.

Most tizenhat darabot hozott forgalomba, mindegyik XS kivitelű, vagyis a legmagasabb gyári felszereltséggel rendelkezik. Fawcett elmondása szerint az autókat személyesen válogatta ki a Land Rover solihulli gyárában, és mindegyiket 2016-ban, a gyártás leállítása után regisztrálták, ami gyűjtői szempontból növeli értéküket. Mind kevesebb, mint 50 kilométert futottak, tehát gyakorlatilag újnak számítanak.

Kilenc évvel ezelőtt egy Defender 110 XS körülbelül 35 ezer fontba (körülbelül 16,2 millió forintba) került, de Fawcett a mostani tizenhat darabot 135 ezer és 184,5 ezer font (62,5 millió és 85,5 millió forint) közötti áron kínálja.

A Twisted Automotive által kínált Defenderek azonban nem egyszerű szériaautók. Minden egyes járműben fejlesztették a felfüggesztést, a fékeket, a kerekeket és abroncsokat, továbbá modern LED-világítást és bőr kárpitozást kaptak. A vásárlók választhatnak benzines és dízelmotor között, és számos extra segítségével saját ízlésük szerint alakíthatják az autójukat.