Wizz Air elnökváltás és vezetőségi átalakulás

Távozik a Wizz Air Holdings éléről Robert Carey elnök, helyét ideiglenesen Váradi József vezérigazgató tölti be. A légitársaság több vezetői pozícióban is változásokat jelentett be.

A Wizz Air közleménye szerint Robert Carey elnök távozása után a következő három hónapban Váradi József vezérigazgató veszi át az elnöki feladatokat. A váltás hírét a londoni értéktőzsde internetes oldalán tették közzé szerdán.

A légitársaság további vezetői változásokat is bejelentett. Október 1-jétől Michael Delehant üzemeltetési vezérigazgatóból kereskedelmi és üzemeltetési vezetővé lép elő. Diarmuid O'Conghaile, a Wizz Air Malta ügyvezető igazgatója, üzemeltetési vezérigazgatói pozíciót tölti majd be, míg őt Mauro Peneda váltja a Wizz Air Malta élén.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, a vezetőségi változásokat kommentálva kiemelte, hogy ezek az előléptetések a teljesítmény és az érdemek alapján történtek, és az érintettek vezetése, valamint hozzájárulásuk a jövőben is a cég sikerének motorját fogják képezni. Köszönetet mondott Robert Carey-nek a munkájáért és sikereket kívánt neki a jövőbeni tevékenységeihez.

A Wizz Air a közelmúltban tette közzé a 2024-es év főbb pénzügyi eredményeit. A légitársaság bevétele elérte az 5 milliárd eurót, ami 30,2 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az EBITDA 788,5 százalékkal, 1,19 milliárd euróra emelkedett a bázisidőszakhoz képest. A devizaárfolyam-változásokból 34,2 millió eurós nem realizált nyereséget értek el. A működési eredmények tekintetében a vállalat 438 millió eurós nyereséget könyvelt el, szemben az előző év 467 millió eurós veszteségével. A profit 365,9 millió euróra rúgott, ami jelentős javulás az előző év 535 millió eurós veszteségéhez képest.