Martonvásári börtönszökés: Elfogták a szökött rabot

A rendőrök és a büntetés-végrehajtás munkatársai néhány órán belül elfogták azt a rabot, aki a martonvásári büntetés-végrehajtási intézetből szökött meg szerdán napközben. A feol.hu értesülései szerint a körözött személy kisebb lopás vétsége miatt volt elítélve, és nem számít veszélyesnek, mivel piti bűnözőnek minősül és büntetésének jelentős részét már letöltötte.

A 31 éves férfi a szökésével többéves börtönbüntetést kockáztat. A Közép-Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik alacsony biztonsági besorolású fogvatartottjaként "engedély nélkül távozott" a börtön martonvásári objektumának területéről 2024. július 3-án, erősítette meg a BVOP Kommunikációs Főosztálya.

A férfi a börtönben kisebb súlyú bűncselekmény elkövetése miatt töltötte elzárását, amelynek időtartama mindössze 50 nap volt. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 31 éves fogvatartott felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart. Szökése állítólag azért is érthetetlen, mert a mindössze 50 napos büntetésének jelentős részét már le is töltötte, viszont a szökés miatt akár többéves börtönbüntetést is kaphat.

A Blikk információi szerint a rabot pár órával a szökése után elfogták. A keresésben drónokat, hőkamerákat és kutyákat is bevetettek. A férfi előállítása után a baracskai objektumba szállították, és elszámoltatása folyamatban van. A büntetés-végrehajtás munkatársai összesen 126 fő kolléga, 5 szolgálati kutya és 2 drón bevonásával sikeresen megtalálták a szökött fogvatartottat. Makula György, a Büntetés-végrehajtás ezredese elmondta, hogy a férfi a meggondolatlan tettével az 50 napos elzárás letöltése helyett egy több éves börtönbüntetés várományosa lett.