Bojár Gábor támogatása a TISZA Pártnak

Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke elárulta, hogy Bojár Gábor üzletember 5-6 millió forinttal támogatta a pártot, de ő nem számít a legnagyobb támogatóik közé. A párt alelnöke szerint a sikeres 2026-os országgyűlési választási szerepléshez milliárdos nagyságrendű támogatásra lesz szükség, amit közösségi finanszírozásból kívánnak előteremteni.

Bojár Gábor, a Graphisoft és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója, aki a leggazdagabb magyarok között is helyet kapott, pénzügyi támogatást nyújtott a TISZA Pártnak. Az üzletember korábban úgy nyilatkozott, hogy a hazafias kötelesség része, hogy ne engedjék az országot anyagi csődbe jutni presztízsberuházások miatt. Bojár kedden a Media1 kérdésére árulta el, hogy támogatta a Tisza Pártot egy félmillió forintnál nagyobb összeggel, de a pontos számot nem mondta el, ennek nyilvánosságra hozatalát Magyarékra bízta. Az RTL Híradónak adott nyilatkozatában Bojár Gábor azt mondta, hogy "több mint félmillió, azt elmondtam. Néhány millióról van szó, tehát semmi esetre sem százmilliókról. Messze nem az a nagyságrend, sőt, nem is tízmilliók" – válaszolt az üzletember az RTL megkeresésére.

Magyar Péter az RTL Híradónak adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a pártot több vállalkozó is támogatta már, és mintegy 15 ezer ember váltotta ki a rendszerváltó kártyát, amely a párt támogatását jelenti. Emellett 20-25 ezer honfitárs nyújtott már valamilyen támogatást a TISZA Pártnak.

A TISZA Párt elhivatottságát hangsúlyozva Magyar Péter beszámolt arról is, hogy a párt építésére, a programalkotásra és a következő országgyűlési választásra való felkészülésre koncentrálnak. E célból hívták össze a támogatókat, szimpatizánsokat és tagokat, hogy közösen beszéljenek a tervekről egy szombati esemény keretében.

A sikeres választási szerepléshez szükséges anyagi forrásokról is szó esik majd ezen az eseményen. Magyar Péter szerint a szükséges támogatás milliárdos nagyságrendű lesz, amit nem külföldi forrásokból, hanem közösségi finanszírozás révén terveznek megvalósítani. Ebben segíthet az úgynevezett rendszerváltó tagság is, amely lehetőséget biztosít a havi rendszerességű támogatásra. Magyar azt is elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy az EP- és önkormányzati választásokon szerzett 30 százalékos támogatottság nagy felelősséggel jár, és szeretnék megmutatni, hogy hogyan szeretnének élni ezzel a felelősséggel.