„Esküvőre készültünk, temetés lett belőle” – A tragikus Árpád hídi balesetről szólalt meg az áldozat édesanyja

A Blikknek nyilatkozva az Árpád hídi balesetben elhunyt fiatal nő, Sz. Mónika édesanyja, Katalin osztotta meg fájdalmát, miután lánya és vőlegénye életét vesztette az ámokfutó miatt.

A tragédia, amely a múlt héten rázta meg a közvéleményt, egy fiatal pár életét követelte, akik éppen az esküvőjükre készültek. Sz. Mónika és B. Ervin polgári esküvője három nappal a tragédia után, szombaton lett volna Esztergomban. A Blikk információi szerint B. Ervin már eljegyezte Sz. Mónikát, és hamarosan össze is házasodtak volna. Azonban a gyászoló családnak most nem az ünneplés, hanem a temetés szervezése és a mérhetetlen gyász jelenti a valóságot.

A lap egy felvidéki településen kereste fel a 32 éves Mónika édesanyját, aki megtörten nyilatkozott a tragédiáról. Katalin számára felfoghatatlan a veszteség, amit a családja és ő maga is elszenvedett. "Engem nemrég műtöttek, az orvosok pedig direkt úgy időzítették a beavatkozást, hogy a nagy napra már jobban legyek. A baleset előtt éppen a meghívókat kézbesítették a vendégeknek, onnan tartottak hazafelé, amikor letarolták az autójukat" – mondta a lapnak a gyászoló nő.

Sz. Mónika mesemondóként volt ismert, és rendezvényszervezőként is dolgozott, a lap szerint az egyik minisztérium titkárságán vállalt munkát. Erdélyi származású párjával, B. Ervinnel a Rákóczi Szövetség munkatársai is voltak. B. Ervin végrehajtó-helyettesként dolgozott, akiről korábban kiderült, hogy a Völner-Schadl-ügy egyik tanúja volt, akit a végrehajtók volt elnöke biztatott arra, hogy pályázzon végrehajtónak.