Kota Gabriella példátlan eltiltást kapott a budapesti teqballtornán tanúsított viselkedése miatt

Kota Gabriella, a magyar teqball válogatott játékosa, példátlan eltiltást kapott a Nemzetközi Teqball Szövetségtől (FITEQ) a budapesti Teqball World Series versenyen tanúsított viselkedése miatt.

A budapesti tornán Kota Gabriella és Katz Balázs vegyes párosa a lengyel Alicja Bartnicka és Marek Pokwap ellen játszott az elődöntőben. A mérkőzés során egy vitatott pont után Kota hevesen reklamált a román játékvezetőnél, aki a lengyelek javára ítélte a pontot, így ők jutottak be a döntőbe. Kota szerint a pont "csusza" (edgeball) volt, ami újrajátszást igényelt volna. A mérkőzés során Kota sárga és piros lapot is kapott, ami pontlevonással járt.

A mérkőzés után Kota a lelátóról is folytatta a szidalmazást, majd Instagramon egy sértő bejegyzést tett közzé Romániáról, amelyet később törölt. A posztot azonban a szövetség illetékesei észrevették.

A FITEQ azonnali hatállyal kizárta Kotát a női páros versenyből, ahol Ács Krisztinával indult volna, és megfosztotta a vegyes párosban szerzett 600 dolláros pénzdíjától és világranglista-pontjaitól, bár Katz Balázs megtarthatta azokat.

A szövetség etikai bizottsága a közeljövőben dönt további szankciókról, amelyek precedens értékű eltiltást is jelenthetnek Kota számára. A Sportal szerint precedensértékű eltiltásra számíthat Kota, erről a FITEQ etikai bizottsága várhatóan a jövő hét elején hoz hivatalos döntést.