A Magyar Kerékpáros Szövetség szponzort keres a Mol logó megjelenése után

A Magyar Kerékpáros Szövetség főszponzort keres, miután a Mol logója megjelent a szlovén Tadej Pogačar mezén, miközben a Mol nem a magyar szövetség szponzora.

Schneller Domonkos, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, bejelentette, hogy a szövetség álláshirdetésben keres főszponzort. Az elnök a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban tartott közönségtalálkozón beszélt erről, ahol többek között Vas Blanka is részt vett.

A szokatlan szponzorkeresés hátterében az áll, hogy a Mol logója megjelent a szlovén kerékpáros világbajnok, Tadej Pogačar mezén, miközben a Mol nem a magyar szövetség támogatója. A Mol május óta a szlovén kerékpárszövetség bronzfokozatú szponzora, és célja a márkaismertség növelése. A támogatás összegét üzleti titkokra hivatkozva nem árulták el.

Schneller elmondta, hogy olyan cégeket várnak, akik már szimpatizáltak a kerékpársporttal, de eddig nem támogatták a szövetséget. Emellett olyan vállalatokat is várnak, akik már szponzorálják a kerékpársportot, például a Mol, és esetleg hajlandóak lennének a magyar kerékpársportot is támogatni.

A szövetség a befolyt összeget elsősorban az utánpótlásra, 15 éven alattiakra, versenyeztetésre és utaztatásra fordítaná. Schneller azt is bejelentette, hogy Magyarország a közeljövőben világbajnokságot szeretne rendezni, bár a pontos szakág még nem dőlt el.