Járai Máté gyerekkori sérelmeiről mesélt

Járai Máté, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színésze, nyíltan beszélt gyerekkori élményeiről, amelyek során úgy érezte, nem kapott elegendő figyelmet szüleitől. A színész elmondása szerint szülei gyakori alkoholfogyasztása miatt érezte magát elhanyagolva, ami fiatalon kevésbé érintette, de felnőttként felismerte, hogy ezek a tapasztalatok mély nyomot hagytak benne. Járai Máté sikeres karriert épített fel, és nemrégiben a Város Kedvence díjat is kiérdemelte, amelyért videóüzenetben mondott köszönetet.

A színész szerint a színház és a színészet jelenti számára a szeretet és a figyelem forrását, amelyek gyermekkorában hiányoztak. Járai úgy véli, hogy a színészek gyakran lelkileg valamilyen hiánypótlás miatt választják ezt a pályát, és ő maga is ebben a csoportban találja magát.

Járai Máté kifejtette, hogy gyermekként gyakran játszott színházat, és ez a szenvedélye a felnőttkorában is megmaradt, csak mára már professzionális körülmények között élheti meg ezt a vágyát. A színész szerint a színház kitölti szívében azt az űrt, amit a szülei által nyújtott figyelem hiánya hagyott.