Justin Timberlake rendőrségi fotójából készült festmények hódítanak

Justin Timberlake ittas vezetés miatti letartóztatása után készült rendőrségi fotója nem csak a bulvársajtóban, hanem a művészvilágban is nagy visszhangot kapott. Godfrey Lohman festő a képet több színváltozatban örökítette meg, és a festményeket a New York-i Romany Kramoris galériában állították ki.

A festményeket a galéria tulajdonosa, Romany Kramoris, a "jelenlegi legkortársabb művünk" jelzővel illette, és a kiállítás óriási érdeklődést váltott ki. A Kedd esti kimenő Justin Timberlakkel című festménysorozat darabjai 520 dolláros, azaz nagyjából 190 ezer forintos áron kaphatók, és már több kép is új tulajdonosra talált.

A festő, Godfrey Lohman, különböző színkombinációkban alkotta meg a limitált szériát, amely Justin Timberlake júniusi letartóztatását követő rendőrségi fotóján alapul. Az esemény, amely során a világturnéjáról érkező énekest ittas vezetés miatt állították elő, és a rendőr nem ismerte fel, gyorsan vált az év egyik legnagyobb bulváreseményévé. A 43 éves énekest június 18-án állították elő azt követően, hogy áthajtott egy stoptáblánál, majd kiderült, hogy alkoholos befolyásoltság alatt vezet. Egy rendbeli ittas vezetésért emeltek ellene vádat, beidézték továbbá a stoptáblás incidens és a sávtartás elmulasztása miatt, július 26-án áll bíróság elé.

A festményeket bemutató Twitter-bejegyzés is jelzi, mennyire népszerűvé vált ez a különleges művészeti átirat. A Page Six által közzétett tweetben látható a festmények egyike, amely tovább növelte az érdeklődést a galéria és a festmények iránt. A Page Six szerint eddig két-három darab fogyott a képből, és a galériában is a csodájára járnak.