Robogós futár veszélyes manővere az M7-es autópályán

Kamerák rögzítették, ahogy egy robogós ételfutár kilométereken át halad az M7-es autópálya leállósávjában, Budapest felé tartva. A felvételeket az RTL híradója tette közzé, amelyeket még június 24-én készítettek.

Az esetet egy útellenőr észlelte, aki észrevette a motorost, amint az M7-es autópályán, majd az M1-M7 közös szakaszán haladt körülbelül nyolc kilométeren keresztül. A robogó útja során több fel- és lehajtó mellett is elhaladt, és a Magyar Közút (MK) kamerái is rögzítették a mozgását.

A televíziós csatorna által megkérdezett szakértő szerint a felvételek tanúsága szerint a futár többször is veszélyes helyzetbe került, különösen azokban a pillanatokban, amikor az autósokat váratlanul érte a leállósávban közlekedő motoros. Az MK kommunikációs vezetője, Pécsi Norbert hozzátette, hogy nem lehet elvárni, hogy egy felhajtóágon szabályosan közlekedő autó arra számítson, hogy balról szabálytalanul hirtelen megjelenik egy motoros.

A felvételeken jól látható volt, hogy a futár hátán ételtároló doboz volt. Az esettel kapcsolatban a csatorna felvette a kapcsolatot a futárcéggel, amelynek alkalmazottja lehetett a robogós. A vállalat közölte, hogy a veszélyes közlekedési manőverek súlyos szerződésszegést jelentenek, és amennyiben azonosítják a futárt, az az illető partneri szerződésének azonnali felmondásával járhat.

A rendőrség is elkezdte a felvétel vizsgálatát. Az útellenőr, aki felfigyelt a futárra, attól kezdve hátulról kísérte, hogy ne essen baja. A robogós, amellett, hogy fel sem hajthatott volna az autópályára, a leállósávon sem haladhatott volna. Pécsi Norbert elmondása szerint a leállósávot hivatalosan műszaki sávnak is nevezik, amelyet csak műszaki probléma vagy veszélyhelyzet esetén szabad használni, de mozgásban lévő járművel nem.