A Vitara a legkeresettebb használt SUV Magyarországon

A Használtautó.hu adatai alapján a Suzuki Vitara a legnépszerűbb használt szabadidő-autó hazánkban, melynek népszerűsége tovább növekedett az előző évhez képest.

A Suzuki Vitara nemcsak hogy vezeti a használt SUV-k magyarországi keresleti listáját, de a telefonos érdeklődések és a meghirdetett darabszámok is mintegy 10%-kal emelkedtek 2023-hoz képest, miközben az átlagárak 5%-kal csökkentek. Az Esztergomban gyártott modell így tovább erősítette piaci pozícióját.

A BMW X5 és a Toyota RAV4 is megőrizte tavalyi helyezését, továbbra is a legkeresettebb használt SUV-k között szerepelnek. A BMW X6-os modelljei a legmagasabb átlagárral, több mint 17,5 millió forinttal kerülnek meghirdetésre, ami kiemeli őket a piacon.

A Mercedes-Benz ML-osztály egyes darabjai viszont a legalacsonyabb átlagáron, 4 millió forintért találhatók meg a használtautó-piacon. Új belépőként a Toyota C-HR is felkerült a legnépszerűbbek listájára, átlagosan 8,2 millió forintos áron kínálják őket. A kompakt SUV kategóriában a Toyota RAV4 továbbra is népszerű választás marad.