Győri tragédia: Kilökte barátnőjét a tizedik emeletről

Vádat emeltek egy 33 éves férfi ellen, aki a vádak szerint a tizedik emeletről kilökte barátnőjét Győrben, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatása alapján.

A vádirat részletei szerint a férfi 2023 januárjában költözött be barátnőjével és édesanyjával egy győri panellakásba, amelyet az anya bérelt a tizedik emeleten. Később az anya unokája is családjával együtt beköltözött, így összesen hatan laktak a lakásban.

A kapcsolat a férfi és barátnője között márciusra megromlott, részben egy új kapcsolat kialakulása miatt, ami gyakori veszekedésekhez vezetett.

Egy reggelen ismét vita alakult ki közöttük, amely dulakodásba torkollott. A férfi ekkor elhagyta a szobát, a nő pedig sírva kinyitotta az ablakot. Ezt egy másik lakótárs észlelte és figyelmeztette a férfit.

A férfi erre visszatért a szobába, ahol hevesen kiabálni kezdett a nővel, majd megragadta és kilógatta az ablakon. A nő megpróbált visszamászni, de nem járt sikerrel, és a tizedik emeletről a mélybe zuhant, ahol életét vesztette.

A büntetett előéletű férfi jelenleg letartóztatásban van, és az ügyészség emberölés miatt emelt ellene vádat. Amennyiben a férfi beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalásról, akkor 14 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélhetik. Ha nem él az ügyészség ajánlatával, a Győri Törvényszék tárgyalás után hoz majd ítéletet az ügyében.

A Győri Törvényszék nemrégiben egy másik ügyben is súlyos ítéletet hozott. Egy hatéves kislányt éveken át erőszakoskodott nevelőapja Mosonmagyaróváron. A gyermek elmondta a környezetében élő felnőtteknek, hogy milyen szörnyűségeket művel vele a nevelőapja, de azok évekig nem hittek neki. A kislány megpróbáltatásainak végül az vetett véget, hogy az elkövető egyik távoli rokona feljelentést tett a rendőrségen. A Győri Ítélőtábla jogerős döntésében 13 év fegyházra ítélte a férfit szexuális erőszak bűntette miatt, és végleg eltiltották minden olyan tevékenységtől, amely során 18 év alatti személyekkel foglalkozhatna. Az ítélet három évvel súlyosította az első fokon hozott ítéletet, és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét a férfi számára.