Hamis belépőjegyekkel csaptak be több embert, elfogták a csalókat

Két gyöngyösi férfit fogtak el a rendőrök, akik hamis belépőjegyek értékesítésével vertek át embereket az interneten. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint még vizsgálják, hány embert érinthetett a csalás.

Az egyik férfi a rendőrségi kihallgatáson elmondta, hogy könnyű pénzszerzési módszernek látta a hamis jegyek értékesítését, és ezért regisztrált az egyik nagy adok-veszek oldalra. Eleinte másoktól vásárolt elektronikus belépőket kínált, később azonban már maga is előállított hamisítványokat, amelyeket QR-kóddal is ellátott, és ezek között voltak koncertjegyek és focimeccsekre szóló belépők is. Több bankban is vezetett számlát, és mobilinterneten keresztül intézte a hirdetéseket, miközben gyakran cserélte a telefonjában lévő SIM-kártyákat, hogy elkerülje a lebukást.

A rendőrség egy konkrét esetet is megemlített: egy békéscsabai férfi 100 ezer forintot fizetett egy Depeche Mode koncertjegyért, amelyet a csalótól vásárolt.

A csalások felderítésére létrehozott Mátrix Projekt keretében dolgozó békéscsabai nyomozók egy harmadik személyt is kihallgattak, aki a csalással szerzett pénzt fogadta a bankszámláján. Ez a személy pénzmosás gyanúja miatt került a hatóságok látókörébe, és ellene is büntetőeljárás indult. A két jegyárusítóval szemben csalás miatt folyik eljárás.