Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy hároméves kislány

Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy hároméves kislány, amikor kicsaptak a lángok a család által megbuherált vaskályhából. A tragédia a szegényes körülmények között élő család otthonában történt, ahol a kályha hibás volt, de ennek ellenére használatban tartották. A Heves Vármegyei Főügyészség most gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt állítja bíróság elé a gyermek anyját.

Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint az anya elismerte a felelősségét, de a részletekről nem nyilatkozott. A vádirat részletei szerint az anya négy kiskorú gyermekről gondoskodott, és a család két régi típusú, fatüzelésű vaskályhával fűtött. Az egyik kályha a tűztér fronti részén átégett, és lyuk keletkezett rajta, amit az apa egy fémlemezzel próbált meg javítani. Azonban a fémlemez nem volt megfelelően rögzítve, így nem akadályozta meg a lángok kicsapódását.

A baleset napján az anya a mosdóban tartózkodott, miközben a hároméves kislány a veszélyes kályha közelébe került, és a kicsapó lángok körbefogták. A gyermek testfelületének több mint egyharmada megégett, életveszélyes állapotba került, és hosszú időn át tartó gyógyulási folyamaton esett át. A sérülések nyomait egy életen át hordoznia kell.

A Heves Vármegyei Főügyészség felfüggesztett fogházbüntetést és párfogó kirendelését kérte a próbaidőre az anyára, aki a vádak szerint gondatlanságból okozott életveszélyes testi sértést.