Budapesten sorozatbetörő garázdálkodott

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki rövid idő alatt több lakást fosztott ki a fővárosban, többek között fogfehérítő készletet is lopott.

A vád szerint a 57 éves férfi 2022 októberében és novemberében kilenc lakásba és házba tört be, vagy próbált meg betörni, főként a XVI. kerületben, de a IX. és XIV. kerületekben is. A betörések során készpénzt, ékszereket, mobiltelefont és sportcipőt zsákmányolt. Egyik áldozatától fogfehérítő készletet is elvitt. Az egyik helyszínről ellopott sérült arany nyakláncot a férfi élettársának adta, aki tudva, hogy az lopott, egy XI. kerületi üzletbe vitte javításra, majd a férfi elfogása után elzálogosította azt.

Az ügyben összesen 10 sértett szenvedett kárt, a lopási és rongálási kár összege meghaladja a 2 millió forintot.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopások bűntettével és vétségével, valamint azok kísérletével vádolja. A nőt, aki az élettársa volt, pénzmosás bűntettével vádolják. Az ügyészség a férfival szemben börtönbüntetést és pénzbüntetést, a nővel szemben pedig végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

A helyszíneken készült rendőrségi fényképeken a betörések nyomai, mint feltört zárak, befeszített ajtók, betört ablakok és csavarkulcsok láthatók.