Elbúcsúztatta, majd meggondolta magát a Barcelona

A Barcelona labdarúgócsapata vasárnap délután bejelentette Marcos Alonso, Joao Félix és Joao Cancelo távozását, de rövid időn belül a két portugál játékos esetében visszavonta a közleményt.

A spanyol élvonalbeli Barcelona FC hivatalosan is megerősítette, hogy Marcos Alonso távozik a klubtól, miután szerződése lejárt. Joao Félix és Joao Cancelo, akik kölcsönben szerepeltek a csapatban, távozásukat is bejelentették, azonban fél órával később a klub törölte a két portugál játékosra vonatkozó bejegyzéseket a honlapjáról.

A 33 éves Alonso távozása nem okozott meglepetést, viszont Félix és Cancelo esetében a helyzet továbbra is bizonytalan. A klub kommunikációjában először úgy tűnt, mindketten visszatérnek saját klubcsapataikhoz, de a gyors törlés után felmerült a lehetőség, hogy mégis maradhatnak a katalán fővárosban.

Fabrizio Romano, a híres transzferguru szerint Félix és Cancelo jövője még mindig kérdéses, és nem zárható ki, hogy a Barcelona játékosai maradnak. Sajtóinformációk alapján a Barcelona csupán megköszönni kívánta a két játékosnak az elmúlt egy évben nyújtott teljesítményüket, és nem szándékoztak végleges búcsút inteni nekik, ami kommunikációs félreértéshez vezetett.