A magyar válogatott Eb-szereplése és a nézettségi adatok

A labdarúgás terén talán nem értünk el kiemelkedő sikereket, de a nézettségi adatok alapján a magyar csapat mérkőzései nagy érdeklődésre tartottak számot.

Az Európa-bajnokság során a német-magyar mérkőzést többen követték figyelemmel, mint a német-dán találkozót – számolt be az MTI. Az AGF felmérése szerint a ZDF-en közel 23,641 millióan nézték a házigazdák győztes nyolcaddöntőjét, ami 76,8 százalékos piaci részesedést jelentett a közszolgálati televízió számára. Fontos megjegyezni, hogy ez a szám nem tartalmazza azokat, akik nyilvános helyeken, az interneten vagy a Telekom platformjain követték a mérkőzést.

A csoportkör harmadik fordulójában a Németország-Svájc meccs 25,566 millió nézőt vonzott az ARD-n, míg a német-magyart 23,89 millióan, a német-skótot pedig 22,49 millióan látták a rendező ország televízióiban.

A magyar válogatott a németekkel szemben 2-0-ra maradt alul. Az elemzők szerint a csapat nem mutatott olyan gyenge teljesítményt, mint korábban a svájciak ellen, azonban a német válogatottal szemben így is alig maradt esély a győzelemre.