A hét technológiai és tudományos összefoglalója

Összegyűjtöttük a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit, amelyek között szerepel egy veszélyes Chrome kártevő, a Netflix lehetséges ingyenessé válása Európában, kritikus hibák wifi routerekben, egy új ausztrál lézerfegyver bemutatása, valamint a magány egészségügyi következményei.

Egy új kampány keretében a rosszindulatú felek veszélyes kód futtatására próbálják rávenni a felhasználókat, amelynek célja egy olyan kártevő telepítése, amely adatokat lophat a számítógépről. Ha a Chrome böngészője egy figyelmeztető üzenetet dobott fel, akkor ez komoly problémát jelezhet.

A Netflix vezetősége fontolóra vette, hogy ingyenes, de reklámokkal tarkított hozzáférést biztosítson az európai és ázsiai felhasználóknak. A Bloomberg információi szerint ez a lépés jelenleg még mérlegelés alatt áll.

Az Asus hét Magyarországon is kapható wifi routeréhez adott ki új szoftverfrissítést, amely egy kritikus hibát javít. A hiba kihasználásával a támadók távolról be tudnak lépni az eszközökbe és átvehetik felettük az irányítást. A frissítés elérhető, de a felhasználóknak telepíteniük kell azt.

Ausztráliában bemutatták a Fractl nevű lézerfegyvert, amely képes 1000 méterről egy 5 forintos érménél is kisebb célpontot eltalálni, és még az acélt is átvágja. A fegyverrendszer a légvédelemben fog szerepet kapni.

A Harvard Egyetem kutatói szerint a magány súlyos egészségügyi következményekkel járhat, ha nem teszünk ellene sürgősen valamit.