Az Apple böngészőhibája: Így állítható helyre a működés

Az Apple felhasználók lassú böngészési sebességgel vagy akár oldalak betöltésének hiányával szembesülhetnek az iCloud Privát átjátszó hibája miatt. A probléma megoldásáig a funkció kikapcsolása javasolt.

Az Apple biztonsági szolgáltatása, az iCloud Privát átjátszó (Private Relay) hibája okozza a lassulást és a betöltési problémákat az iPhone, iPad és Mac készülékeken. A 9to5Mac szerint ez a funkció normál esetben két különálló átjátszón keresztül futtatja le az internetes kéréseket, biztosítva ezzel az anonimitást és a biztonságos böngészést az iCloud+ előfizetők számára.

Az Apple a hibát a támogatói oldalán is megerősítette, jelezve, hogy a probléma amerikai idő szerint csütörtök délelőtt 11 óra 34 perckor kezdődött, és az utolsó hivatalos frissítés szerint még mindig fennáll. A vállalat jelenleg is dolgozik a hiba elhárításán, de a felhasználók a Beállítások – iCloud – Privát átjátszó menüpont alatt kikapcsolhatják a funkciót, hogy ideiglenesen helyreállítsák a böngészési sebességet.

Az iCloud Privát átjátszó kikapcsolása után a felhasználók jelentős javulást tapasztalhatnak a böngészési sebességben. A HVGA szerint a böngészés lassulását a szerző is észlelte, de a kikapcsolás megoldotta a problémát. Azok a felhasználók, akik az ingyenes iCloud verziót használják, nem érintettek a hibában, mivel az iCloud Privát átjátszó csak az iCloud+ előfizetők számára érhető el.

Az Apple várhatóan frissíteni fogja a felhasználókat a probléma megoldásának állásáról, addig is a fent említett lépésekkel orvosolható a hiba. Ha az Apple megoldotta a hibát, cikkünket frissítjük.

Új életet adhat az Apple Watchnak egy új kütyü

Egy startup jópofa kütyüt mutatott be, amely új életet adhat a már nem használt Apple Watchoknak. A TinyPod nevű fejlesztés egy tok, amely az Apple okosórára helyezhető, és egy ClickWheel-t is tartalmaz, ami az iPodok sikeres funkciójaként vált ismertté. A tok segítségével az Apple Watch egy zsebben hordozható „mini telefonná” válik, amely továbbra is lehetővé teszi az alapvető kommunikációs funkciók, például az iMessage vagy a FaceTime használatát, miközben korlátozza az addiktív közösségi oldalak elérését.

A TinyPod kompatibilis az összes jelenleg elérhető Apple Watch-modellel, és 80 amerikai dollárért (körülbelül 30 ezer forint) szerezhető be. Van egy olcsóbb, 30 dolláros (körülbelül 11 ezer forintos) változata is, amely nem rendelkezik ClickWheelel, hanem egy kivágást kapott az Apple Watch Digital Crownjának helyén.