YouTube: Új funkciók a láthatáron

A YouTube bejelentette legújabb frissítéseit, amelyek között új előfizetési csomagok és innovatív funkciók is helyet kapnak. A Verge szerint a videómegosztó platform új előfizetési csomagokat tervez, bár ezekről egyelőre kevés részletet árultak el.

A Prémium előfizetők számára bevezetett "Jump ahead" funkció kiemelkedik az újdonságok között. Ez a mesterséges intelligenciát felhasználó szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználók a videók legérdekesebb részeire ugorjanak másodpercre pontosan. A funkció már elérhető Androidon, és hamarosan az iOS felhasználók is élvezhetik ezt a kényelmi szolgáltatást.

A YouTube továbbá mindenki számára hozzáférhetővé teszi a kép a képben módot, amelynek köszönhetően a felhasználók egy kis ablakban követhetik a videót, miközben más alkalmazásokat használnak.

A prémium előfizetőknek további kísérleti funkciók is elérhetővé válnak. Ilyen például a Shortok okos letöltése, amely automatikusan tölt le egy sor, a felhasználó ízlésének megfelelő rövid videót, így azokat offline módban is megtekinthetik, akár utazás közben. Emellett a YouTube egy mesterséges intelligencia alapú chat asszisztens bevezetését is tervezi.