A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság podcastműsora

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) saját podcastműsort indít, melynek célja a hallgatók hiteles tájékoztatása és a tudatos döntések elősegítése.

Az NMHH kommunikációs osztálya hetente jelentkező podcastsorozatot indít, amelynek keretében Rab Árpád, a hatóság innovációs laborjának vezetője vezeti be a hallgatókat a mesterséges intelligencia világába. Az első adásban Tilesch György, a "Mesterség és intelligencia" című könyv társszerzője is közreműködik, aki a technológia lehetőségeit és korlátait ismerteti.

A podcastban a mesterséges intelligencia szabályozásának fontosságát hangsúlyozzák, különös tekintettel a médiatermékek és üzleti modelljeik, valamint a közösségi média jövőbeli szabályozására. A sorozatban nem csak az alapfogalmak kerülnek tisztázásra, hanem az MI alkalmazásának hatásait is megvizsgálják többek között az egészségügy, az oktatás, a médiatudatosság, a munka és a művészet területén.

Az NMHH Podcast már elérhető a legnépszerűbb közösségimédia- és streamingfelületeken, így a Spotify-on és a YouTube-on, valamint a hatóság web- és Facebook-oldalán is meghallgatható.