Az RTL leszbikus színésznője, Tóth Angéla Ausztriában él párjával és kisfiukkal

Két évvel ezelőtt kezdődött Tóth Angéla és Sipos Lilla közös élete, amikor a társkeresőn megismerkedtek, és mára már egy kisfiút nevelnek közösen. Ausztriába költöztek, ahol Angéla takarítónőként dolgozik, és ahol a család teljes mértékben beilleszkedett a társadalomba.

Az Éjjel-nappal Budapest színésznője, Tóth Angéla és a profi focista Sipos Lilla másfél évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy Ausztriába költöznek, ahol a gyermekük is megfelelő körülmények között fejlődhessen. Ausztriában a Pride-hónap is nagyobb hangsúlyt kap, és Angéla nyíltan vállalja leszbikus identitását. Lilla elmondása szerint Ausztriában felszabadultabban élhetik mindennapjaikat, és a határon túl már kézen fogva is közlekedhetnek anélkül, hogy támadási felületet adnának. Angéla hozzátette, hogy jobb élet reményében költöztek el, és nem akartak az anyagiak miatt aggódni.

Lilla, aki már gyermekként is arra vágyott, hogy elismert focista legyen, az FC Südburgenland csapatához igazolt, ahol támogató közegre talált. A csapat visszajuttatása a Bundesligába a célja. Romantikus oldalát sem rejti véka alá, esküvőjük után meglepetést szervezett Angélának, amikor a csapata sorfalat állt nekik, és a főnökük nyilvánosan bejelentette házasságukat.

Az azonos nemű párok 2019 óta házasodhatnak Ausztriában, de Lilla és Angéla a bejegyzett élettársi kapcsolatot választották, mert így Magyarországon is elismerik kapcsolatukat. Angéla külföldön takarítónőként dolgozik, és elmondása szerint a keresete három-négyszerese annak, mint amit egy takarítónő Magyarországon keres.

Angéla kisfia, Dominik, aki már természetesnek veszi, hogy két anyukája van, az oviban szerencsésnek tartják. Az édesapja Budapesten él, de támogatja őket a külföldre költözésben, és a gyermek 90%-ban velük van. Angéla szerint Ausztriában nem csak elfogadják őket, hanem teljes mértékben beilleszkedtek a társadalomba, és már nem is tervezik a hazaköltözést.