Pearl Jam koncertlemondások sorozata Európában

A Pearl Jam, a grunge zenei stílus meghatározó együttese, egészségügyi problémák miatt kénytelen volt lemondani több európai koncertjét a Dark Matter című legújabb albumuk népszerűsítése érdekében indított világkörüli turnéjuk során.

A zenekar kénytelen volt lemondani két berlini koncertjét egy elhúzódó betegség miatt, amely után a londoni fellépésüket is törölniük kellett. A Pearl Jam tagjai csalódottságukat fejezték ki a döntés kapcsán, hangsúlyozva, hogy a teljes felépülés érdekében volt szükséges ez a lépés.

A betegség pontos természetét nem tették közzé, és azt sem, hogy melyik zenekari tagot érinti. Eddie Vedder, a zenekar frontembere korábban utalt arra, hogy a dublini koncerten, június 22-én, a rajongókkal való közvetlen kontaktus során kaphatott el valamilyen betegséget.

A Pearl Jam közleményében jelezte, hogy a jegyárakat visszatérítik az elmaradt koncertekért, és reményüket fejezték ki, hogy a turné során még sikerül pótolniuk azokat. A következő tervezett koncertjük július 6-án Barcelonában lenne, de annak esetleges elmaradásáról még nincsenek információk. Az európai koncertek után a zenekar az Egyesült Államokba tér vissza, majd ősszel Ausztrália felé veszi az irányt.