Galambos Lajos börtönélményei és szabadulása

Galambos Lajos trombitaművész 432 napot töltött a rácsok mögött, és nemrég szabadult a baracskai börtönből, most nyomkövetővel a lábán otthonában, a boldogasszonypusztai birtokán tölti büntetésének hátralévő részét, ami két év négy hónapra tehető.

Galambos Lajos a börtönben töltött idő alatt változásokon ment keresztül, nyugodtabbá vált, és új készségeket is elsajátított. Spanyol nyelvet tanult, és pszichológushoz is járt, miután az első hónapok nehézségeit követően megküzdött a börtönélettel. A zenész elmondása szerint a börtönben nem volt népszerű, gyakran hallotta a "Kell egy kis áramszünet" című dalt, és olyan vádakkal is szembesült, mint hogy köze van Zámbó Jimmy halálához. Szabadulása óta először adott videóinterjút az RTL Fókusz című műsorának, ahol elmondta, hogy a börtönben töltött 432 nap után másmilyen ember lett.

A szabadulása óta Galambos Lajos Komárom-Esztergom Vármegyében heti három alkalommal meghatározott időben elhagyhatja otthonát, hogy életviteléhez szükséges teendőket intézzen. Bár látogatókat fogadhat, nem igazán szeretne ezzel élni. A trombitaművész kijelentette, hogy nem akart cirkuszt csinálni a szabadulásából, és két fia is ott volt, amikor kijött a börtönből. A börtönben töltött ideje alatt nem fogadott látogatókat, gyermekeivel is csak egyszer találkozott, és azt kérte tőlük, ne látogassák őt, mivel úgy érezte, hogy a találkozások lelkileg visszavetnék.

A börtönben töltött ideje alatt Galambos Lajos a belsőépítészetet tanulmányozta, könyveket olvasott, rajzolt, légzőgyakorlatokat és tornát végzett, így nem unatkozott. A hazatérés óta a gyerekeivel tölti a legtöbb időt, és úgy érzi, hogy a börtönélmények után nyugodtabb és harcosabb lett, mert harcolt az igazáért.