A Tenerifén eltűnt 19 éves Jay Slater keresése folytatódik

Még mindig reménykedik a családja, hogy életben van a június 17-én Tenerifén eltűnt 19 éves brit turista, Jay Slater. Juan García, a magánnyomozóként dolgozó tartalékos katonatiszt szerint a fiú túlélheti az eltűnést, ha esővizet iszik és növényeket eszik.

A spanyol hatóságok vasárnap befejezték a hivatalos keresést, de Slater családja továbbra is a szigeten maradt, hogy saját erőből kutassák fiukat. García, aki a családdal is beszélt, azt tanácsolta nekik, hogy ne adják fel a reményt. Az ügy iránt elkötelezett magánnyomozók is csatlakoztak a kereséshez, és többen Tenerifére utaztak, hogy segítsék a családot.

A fiú megtalálására indított GoFundMe gyűjtésen eddig közel 50 ezer angol fontot, körülbelül 23 millió forintot gyűjtöttek össze, amit a család még nem használt fel. Slater anyja szerint a helyszíni költségeket saját pénzükből fedezik.

A család csütörtökön kiadott közleményében hangsúlyozza Jay átlagos életét és népszerűségét: „Jay egy átlagos srác, aki a tanulmányai harmadik évében van, és nagyon népszerű fiatalember, nagy baráti körrel. Mi egy nagyon szoros család vagyunk, és teljesen megdöbbentünk az eltűnése miatt. Szavakkal nem lehet leírni a fájdalmat és a gyötrelmet, amit átélünk. Ő a mi gyönyörű fiúnk, akinek az egész élete előtte áll, és mi csak meg akarjuk találni.”

Slater apja szerint a fiú eltűnése napján a barátaival egy rave-buliba mentek, de később szétváltak, és Jay nem tért vissza a szállásukra. Az apja szerdán a korábban feltételezett útvonal helyett a tengerpartot kutatta át, mivel felmerült a gyanú, hogy a fiú a tenger felé vehette az irányt.

Jay Slater, aki életében először nyaralt szüleitől távol, június 17-én tűnt el Tenerifén. Az eltűnésének körülményeiről korábban részletesen írtunk.