Biden családi tanácskozást tart az újraválasztási kampány felülvizsgálatára

Joe Biden amerikai elnök a családjával együtt Camp Davidben találkozik, hogy felülvizsgálják újraválasztási kampányát. A családi tanácskozást a csütörtöki vita előtt tervezték meg, és a first lady, Jill Biden is csatlakozik hozzá. A Demokrata Pártban pánik uralkodik Biden Donald Trumppal folytatott vitában nyújtott gyenge teljesítménye miatt, de a visszalépés nem áll szóban. A New York Times szerkesztősége ugyanakkor felszólította Joe Biden amerikai elnököt, hogy lépjen vissza a jelöltségről.

A pártban sokan aggodalmukat fejezik ki a háttérben, de nyilvánosan továbbra is támogatják az elnököt. Nancy Pelosi, a volt kongresszusi házelnök szerint Biden nyerni fog, Bill Clinton is támogatja őt, Barack Obama pedig egy rossz vitaest után is kiállt mellette. Obama azt írta: „Előfordulnak rossz vitaestek. Higgyék el, tudom. De ez a választás még mindig egy választás valaki között, aki egész életében az egyszerű emberekért küzdött, és valaki között, aki csak magával törődik. Valaki között, aki megmondja az igazat; aki tudja, mi a jó és mi a rossz, és egyenesen megmondja az amerikai népnek – és olyasvalaki között, aki a saját hasznára hazudik. A tegnap este nem változtatott ezen, és ez az, amiért olyan sok minden forog kockán novemberben.”.

A hétvégi találkozón ott voltak Biden gyerekei és unokái is, és felesége, Jill Biden is. Azt nem tagadták, hogy Joe Biden rosszul sikerült szereplése, és annak következményei szóba kerültek a családi találkozón, de belsős informátorok szerint nem azért találkozott a család, hogy az elnök lemondását megvitassák. Biden egy pénteki észak-karolinai gyűlésen elismerte, hogy nem jár olyan könnyedén, nem beszél olyan simán és nem vitázik olyan jól, mint régen, de hangsúlyozta, hogy tudja a dolgát, az igazságot mondja Trump hazugságaival szemben, és elnökként elintézi, amire az embereknek szüksége van.