Két gyermek életéért küzdöttek a szegedi mentősök

A szegedi mentőszolgálat két különösen súlyos esethez riasztotta a mentőegységeket az elmúlt hétvégén: egy tinédzser újraélesztéséhez és egy emeletről lezuhant kisgyermek segítségére. Mindkét esetben mentőhelikoptereket is bevetettek.

A szegedi mentésirányítás egyszerre kapott bejelentést a két tragikus esetről. Az egyik helyszínen egy tinédzser életéért küzdöttek, a másikon pedig egy emeletről lezuhant kisgyermeket kellett ellátniuk a mentőknek. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzése szerint a rendőrség is részt vett az életmentésben, ők kezdték meg a tinédzser újraélesztését, míg a mentőszolgálat rohamkocsit és mentőhelikoptereket riasztott a helyszínekre.

A mentőszolgálat tájékoztatása alapján az összehangolt csapatmunkának és az emelt szintű ellátásnak köszönhetően mindkét gyermeket stabil állapotban szállították kórházba.

Egy másik esetben, amint arról az Index is beszámolt, a Balatonederics strandján egy 50 éves nő lett rosszul a vízben. Az esethez az Alfa nevű sürgősségi mentőhajót riasztották vasárnap. A vízimentők, az Országos Mentőszolgálat és a légimentők közös erőfeszítése eredményeként a beteget stabil állapotban szállították kórházba.