Kubatov Gábor: A politika és a mozgósítás művészete

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és pártigazgatója, valamint az FTC klubelnöke, Rónai Egonnak adott interjújában beszélt a politikai mozgósítás fontosságáról, a Fidesz eredményeiről és a magyar politikai élet jelenlegi helyzetéről.

Kubatov Gábor az Indexnek adott interjújában kifejtette, hogy a pártigazgató feladata az elnökség döntéseinek végrehajtása, amit úgy fogalmazott meg, hogy az elnökség a szoftver, ő pedig a hardver. Büszkeségét fejezte ki a Fidesz mozgósítási rendszere iránt, amely képes egy nap alatt 1 millió emberhez eljutni, európai viszonylatban kiemelkedő teljesítményt nyújtva.

A politikus elismerte a Kubatov-lista létezését, amelyet teljesen legálisnak és semmi szégyellnivalónak tart, hiszen 2004 óta gyűjtenek aláírásokat, és ezt a tevékenységet többször is megismételték az elmúlt évek során. A mozgósítás jelentőségét hangsúlyozva kijelentette, hogy ez 3-5 százalékkal tud hozzájárulni a választási eredményekhez, és már a 2026-os választásokra készül.

Kubatov a magyar politikai élet szereplőiről is beszélt, Gyurcsány Ferencet örök ellenfélnek nevezve, Magyar Pétert pedig ripacsnak titulálva, mivel beszédeiben az "én" személyes névmást használja. Az internet és a médiapiac átalakulásáról szólva megemlítette, hogy Magyar Péter jelenségére figyelni kell, mivel új baloldali pártot hozott létre, és szerinte az Európai Néppárt is már baloldali irányba mozdult el.

A magánéleti válságokról szólva Kubatov kifejtette, hogy nem szeretne egy légtérben tartózkodni Magyar Péterrel, aki szerinte "megverte a feleségét", de hozzátette, hogy a magánügyeket magánügyként kezeli. A Fidesz fiatalok körében mutatott erősségét említve kijelentette, hogy az idő múlásával a fiatalok észérveket látnak majd a Fidesz mellett.

A politikai harcokról szólva Kubatov úgy vélekedett, hogy ha nem küzdenének, akkor Magyarország olyan lenne, mint Bécs, ahol szerinte az esti séták nem olyanok, mint Budapesten. A Gazprommal folytatott tárgyalásokról megjegyezte, hogy nyitott lenne a támogatásra, és szeretné, ha az ilyen cégek hozzájárulnának a magyar sport támogatásához.

Végül a sport és a politika kapcsolatáról szólva Kubatov hangsúlyozta, hogy bár a Fradiért és a hazájáért is szurkol, ha választania kellene, mindig a hazáját választaná.