Gasper Marguc kénytelen kihagyni a párizsi olimpiát

A veszprémi kézilabdázó, Gasper Marguc nem épült fel időben a sérüléséből, ezért nem lehet részese a párizsi olimpiának, jelentette be a szlovén kézilabda-szövetség.

A szlovén válogatott jelenlegi összetartása Kranjska Gorában zajlik, ahova Marguc is meghívást kapott. A játékos csütörtökig különprogramon edzett, de lábsérülése nem javult megfelelően, így nem tudja vállalni az olimpiai felkészüléshez szükséges terhelést.

Uros Zorman szövetségi kapitány és Marguc már korábban megbeszélték a helyzetet, és tisztában voltak azzal, hogy előfordulhat, Marguc nem lesz készen az olimpiára. A játékos hálás a kapitánynak a meghívásért és a tesztelés lehetőségéért.

Marguc csalódottságát fejezte ki, mivel az olimpia minden sportoló álma, de már a felkészülés előtt tudta, hogy ez bekövetkezhet. Szerencsét kíván a csapatnak, és reméli, hogy a Párizsba utazók a lehető legjobb eredményt érik majd el.

A szlovén válogatottban eddig 134 alkalommal lépett pályára (ezzel a 18. helyen áll az örökranglistán), és 459 gólt szerzett. Utoljára a januári, németországi Európa-bajnokságon képviselte hazáját, ahol a hatodik helyen végeztek.

A szélső posztján Zorman kapitány Blaz Janc (Barcelona) és Domen Novak (HSG Wetzlar) játékára számíthat.

Szlovénia a felkészülés során Egyiptommal és Magyarországgal is megmérkőzik, majd július 22-én utazik Párizsba. Az olimpián Spanyolország, Horvátország, Svédország, Japán és Németország lesznek a csoportellenfelek.