Biden egy időzített bomba, mégsem biztos, hogy a demokraták megszabadulnának tőle

Joe Biden kampánycsapata nagy reményeket fűzött a Donald Trump elleni tévévitához, ám a várt lökés helyett Biden teljesítménye csalódást keltett. A Demokrata Pártban pánik tört ki a vita után, mivel Biden zavarodott és összezavarodott benyomását keltette, ami felvetette a kérdést, hogy valóban ő legyen-e a párt jelöltje Trump ellen. Lloyd Dogget texasi demokrata kongresszusi képviselő nyíltan felszólította Biden visszalépésére, mondván, hogy az elnök képtelen volt megvédeni saját elnökségének eredményeit Trump hazugságaitól.

A Telex új amerikai választási műsorában, az Elektorban elemezték a vitát, és megvizsgálták annak lehetőségét, hogy a Demokrata Párt novemberig felépítsen egy új jelöltet. Biden jelenlegi állapota miatt azonban kérdéses, hogy elindul-e a választáson, hiszen ő egyfajta időzített bombaként funkcionál, amelynek felrobbanása bizonytalan időpontban várható. A nemzetközi sajtó szerint a Demokrata Párton belül is felmerült opcióként, hogy nem Biden lesz az elnökjelölt.

A műsorban szó esett Donald Trump vitabeli teljesítményéről is, valamint arról, milyen elnökséget várhatnánk tőle, ha másodszor is megválasztanák. Dogget szerint Biden helyett lehetőség van arra, hogy a vezetők új nemzedékét ösztönözze, és közülük válasszanak egy olyan jelöltet, aki egy nyitott, demokratikus folyamaton keresztül egyesíteni tudja az országot.

Az Elektor adásai elérhetők a Telex saját lejátszóján keresztül, valamint a YouTube-on, Spotify-on, Apple Podcasten és a Google Podcast csatornáin. Biden következő nagy próbája pénteken lesz, amikor élőben fog interjút adni az ABC News műsorvezetőjének, George Stephanopoulosnak.