Egy nappaliban rejtőzködő ritkaság: 2,5 millió dollárért kínálják a Lamborghini Miurát

Egy 1970-es Lamborghini Miura P400 S szuperautót, amely több mint négy évtizedet töltött egy New York-i lakás nappalijában, most 2,5 millió dollárért (körülbelül 900 millió forintért) árvereznek el az Egyesült Államokban.

A Gooding & Company árverési ház kínálatában szereplő jármű egy ritka barna színű kupé, amelyet eredetileg egy olaszországi ügyfél számára gyártottak, majd a 80-as évek elején került egy amerikai gyűjtő tulajdonába. Az autót azóta sem használták, helyette egy lakás nappalijának dísze lett, és csak 2024-ben mozdították onnan, ehhez pedig a ház falát is le kellett bontani.

A Lamborghini Miura P400 S modellje a Lamborghini történetében kiemelkedő jelentőségű, hiszen ez a típus tette világhírűvé a márkát. Összesen 760 középmotoros kupét gyártottak, ezen belül a P400 S változatból csupán 338 darab készült. A kocsi eredetisége és ritkasága indokolja a magas árat.

A Gooding & Company által kínált autó soha nem esett át restauráláson, így horpadások és rozsda található rajta, például a motortérben. A futásteljesítménye 42 000 kilométert mutat.

A Lamborghini Miura P400 S-t egy 4.0 literes, 370 lóerős V12-es motor hajtja, amely a maga idejében rendkívül gyorsnak számított: mindössze 5,5 másodperc alatt gyorsult fel 100 km/órára, és maximális sebessége elérte a 282 km/órát.