John Malkovich Csontváry és Benczúr rajongója lett a budapesti múzeumlátogatása után

John Malkovich, a híres amerikai színész, a budapesti Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria műkincseinek megtekintése után kifejezett rajongója lett több magyar festő műveinek.

A Szépművészeti Múzeum Facebook-oldalán jelent meg az a hír, hogy John Malkovich a múzeum főigazgatója, Baán László társaságában járta be a képtárat, és a magyar festészet remekműveit csodálhatta meg. A látogatás során Malkovich különösen Ferenczy Károly, Rippl-Rónai József, Csontváry Kosztka Tivadar és Benczúr Gyula alkotásait részesítette előnyben.

A színész nem csak a Szépművészeti Múzeumban tett látogatást, hanem a Magyar Nemzeti Galériába is ellátogatott, ahol szintén számos festményt megcsodálhatott. Az intézmény Instagram-oldalán megosztott képek tanúsága szerint Malkovich különösen lelkesedett a magyar festők művei iránt.

Az egyik legnagyobb hatást a "Vajk megkeresztelése" című festmény gyakorolta rá, amelyet le is fényképezett, hogy emlékként magával vihessen. John Malkovich, aki a "Veszedelmes viszonyok" című filmjével is világhírűvé vált, így a magyar művészet egy újabb nemzetközi hírű rajongójává vált.

A Szépművészeti Múzeum újabb fotókat is közzétett Malkovich látogatásáról, amelyeken látható, hogy a színésznek és partnerének Baán László főigazgató tartott tárlatvezetést. A most kiadott fotók tanúsága szerint Malkovichékkal tartott Szentkirályi Alexandra korábbi kormányszóvivő is, aki a Fidesz főpolgármester-jelöltje volt egészen emlékezetesen visszalépéséig. A múzeum Facebook-oldalára kiposztolt fotókhoz nem írtak szöveget, így egyelőre nem világos, hogy Szentkirályi milyen minőségében volt jelen a tárlatvezetésen.

Azt nem tudni, hogy a kétszeres Oscar-jelölt színész nyaralni jött Magyarországra, vagy valamilyen filmforgatáson dolgozik. Malkovich két éve ősszel fellépett az Erkel Színházban is.