A Volánbusz minden helyközi járatán bevezeti a készpénzmentes fizetést

A Volánbusz az ősz végére tervezi befejezni a POS-terminálok telepítését, amely lehetővé teszi a bankkártyás és okoseszközös fizetést az összes helyközi járatán.

A Volánbusz bejelentette, hogy az ősz végére minden helyközi járatán elérhetővé válik a készpénzmentes fizetési lehetőség. A POS-terminálok telepítése a terveknek megfelelően halad, és már több mint 4000 autóbusz van felszerelve ezekkel az eszközökkel. A projekt a nyár elején indult, és célja, hogy az utasok kényelmesen, bankkártyával vagy okoseszközzel fizethessenek a jegyekért és bérletekért.

Jelenleg országszerte 15 szerelőcsapat dolgozik azon, hogy az összes, 5330 helyközi buszon elérhetővé váljon az elektronikus jegy- és bérletváltás. A készpénzmentes fizetési lehetőségről az autóbuszokon elhelyezett matricák és az autóbusz-vezetők tájékoztatnak.

A terminálok nemcsak bankkártyás, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik. A jegy- és bérletváltás elővételben, az online csatornákon a leggyorsabb és legkényelmesebb, de a fedélzeti vásárlás is egyszerű, hiszen nincs szükség készpénzre.

A fejlesztés része a tarifareformnak, amely az új vármegye- és országbérletek bevezetése révén tette olcsóbbá és egyszerűbbé az utazást. A MÁV-VOLÁN-csoport bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárulhat a közösségi közlekedési eszközök népszerűsítéséhez.