Fisker visszahívás: több mint 12 ezer jármű érintett

A Fisker elektromos járműgyártó cég több mint 12 ezer Ocean típusú járművet hív vissza a külső ajtókilincsekkel kapcsolatos probléma miatt, ez a hónapban a harmadik ilyen intézkedésük.

A Fiskernek júniusban már a harmadik alkalommal kell visszahívást elrendelnie, hogy kijavítsák azt a problémát, amely miatt a külső ajtókilincsek beragadnak és nem nyílnak ki. Az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatala (NHTSA) négy vizsgálatot is folytat az Ocean SUV modellel kapcsolatos különböző problémák miatt. A nem nyíló ajtók veszélyeztethetik az utasok biztonságát vészhelyzet esetén, ezért a cég ingyenesen cseréli ki a hibás ajtókilincseket.

A Fisker arra kérte az Egyesült Államokban, Kanadában és Európában működő kereskedőit, hogy állítsák le a raktáron lévő Ocean járművek értékesítését és vizsgálják meg a problémát. Az Egyesült Államokban 8204, Kanadában 513, míg Európában 3806 darab járművet érint a visszahívás, így összesen 12523 darab járművet kell visszahívniuk.

A vállalat a hónap elején csődvédelmet kért, miután pénzügyi nehézségek közepette igyekezett növelni a termelést és leszállítani az Ocean SUV-kat.