Siklóernyős súlyos balesete Pilisszentkereszten

Mentőhelikopterrel szállították kórházba azt a 40 év körüli férfit, aki siklóernyőzés közben szenvedett balesetet Pilisszentkereszten. Az ejtőernyőjét egy fa lombjába akadva találták meg, és a sportoló súlyos sérüléseket szenvedett.

Egy siklóernyős sportoló ereszkedés közben csapódott a földbe Pilisszentkereszten, és a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínre mentőhelikoptert hívtak, hogy a 40 év körüli férfit kórházba szállítsák. A sportoló ejtőernyőjét egy fa lombjába akadva találták meg, ami arra utalhat, hogy a baleset a leszállás során történt.

A baleset helyszínétől néhány száz méterre lakó helyi férfi a mentőhelikopter rotorjának hangjára lett figyelmes. A Tények stábjának nyilatkozva elmondta, hogy korábban már történt hasonló eset a környéken, amikor egy ejtőernyős egy közeli kerítésnek ütközött, de akkor szerencsére nem esett komolyabb baj.

A baleset helyszínét a siklóernyősök engedéllyel használják leszállóhelyként, tehát feltételezhető, hogy a sportoló szabályos ereszkedést hajtott végre, amely azonban sajnos nem sikerült.

A mentőszolgálat közleménye szerint a férfi nagyon súlyosan megsérült, és már a helyszínen sürgős beavatkozásra volt szükség.

Egy profi siklóernyős a híradónak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a siklóernyőzés az egyik legbiztonságosabb extrémsport, és bár előfordulnak balesetek, ezek egyre ritkábban történnek, ami a felszerelések folyamatos fejlesztésének köszönhető.