Luxusélet Instagramon buktatta le a drogdíler párját

A brazil hatóságok Matheus Almeida drogdíler barátnője, Cecilia Calixto Instagram-posztjai révén jutottak fontos információkhoz, amelyek segítségével sikerült leleplezniük a bűnszervezetet.

A brazil rendőrség már hosszú ideje figyelte Matheus Almeidát, aki egy jelentős bűnszervezet vezetője volt, de kézzelfogható bizonyíték híján nem tudták őt tetten érni. A hatóságok ezért a férfi barátnőjére, Cecilia Calixtóra összpontosítottak, aki a gazdagságukat fitogtatta az Instagramon.

Almeida óvatosan mozgott, és bár a drogkereskedelem Dél-Amerika-szerte hálózatának köszönhetően virágzott, személyesen ritkán vett részt közvetlenül az ügyletekben. Calixto viszont, aki hivatalosan egy kis ruhaboltot üzemeltetett az anyja házában, gyakran posztolt luxuséletéről a közösségi médiában, beleértve plasztikai műtéteit és ékszereit is.

A nyomozás során kiderült, hogy Calixto valójában Almeida könyvelőjeként működött, és fedőcégeket, valamint különböző bankszámlákat használtak a drogkereskedelemből származó jelentős bevételek elrejtésére. A ruhaboltból származó bevétel hivatalosan évi 10 ezer font körül volt, míg a drogüzletből származó pénzeket kezelő számlájára több mint 70 ezer font érkezett egy év alatt, és csak 2021 októberében 43 ezer font került rá.

Almeida sem maradt el a feltűnő életmód bemutatásában, gyakran látogatott VIP- és hírességpartikat, és egy gyémántokkal kirakott Jézus-fejes vastag aranynyakláncot viselt.

A rendőrség végül csütörtökön tartóztatta le őket, és az ügyben további 17 személy érintettségét állapították meg.