Az FTC és Gréczy Zsolt együttműködése, a 444.hu-val szembeni álláspont

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) örömmel fogadta Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusának részvételét az új mez bemutatóján, miközben határozottan elutasítja az együttműködést a 444.hu hírportállal.

Gréczy Zsolt, aki gyermekkora óta Fradi-drukker, büszkén jelentette be, hogy a Ferencváros felkérte őt az új mez hivatalos premierjén való részvételre. A DK-s politikus rajongása a klub iránt nem csökkent annak ellenére sem, hogy a Fidesz alelnöke, Kubatov Gábor a klub elnöke, és hogy a Fradi főszponzora a Gazprom, amely finanszírozza az orosz hadsereg ukrajnai háborús tevékenységét. Gréczy később magyarázatot adott arra, miért vállalta el a mez reklámozását, hangsúlyozva annak fontosságát Orbán Viktor számára, aki a 2018-as választási győzelme után elsőként a Ferencvároshoz látogatott el, hogy megköszönje a támogatást.

Amikor megkérdeztük az FTC sajtóosztályát, hogy miért esett a választásuk éppen Gréczy Zsoltra és hogy milyen más ismert személyeket kértek fel, a klub a következőképpen válaszolt: "Tisztelt uram! Már többször jeleztük, hogy a 444.hu nevű internetes platformmal nem kívánunk együttműködni. Önöket nem érdekli a valóság, az FTC-vel készített anyagok kizárólag eszközül szolgálnának egyoldalú és elfogult tájékoztatási céljainak. FTC Sajtó".

A 444.hu és a DK közötti konfliktus a múlt héten éleződött ki, amikor a DK-közeli Nyugati Fény felhívást tett közzé a 444 előfizetések felmondására. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, a 444-et a párt politikai ellenfelének nevezte, miután a hírportál egy véleménycikkben "paprikajancsinak" titulálta őt, ami egy olyan kifejezés, amit Gyurcsány maga használt Orbán Viktorral kapcsolatban 2008-ban, bár 2015-ben Friderikusz Sándornál azt állította, ő nem paprikajancsi.