Új funkciók érkeznek a Google Chrome-ba

A Google Chrome böngésző számos új funkcióval bővül okostelefonokon és tableteken, amelyek személyre szabott keresési ajánlásokat, gyorsbillentyűket és sportesemények élő eredményeit teszik elérhetővé a felhasználók számára.

A Techcrunch beszámolója szerint a Google öt újdonsággal kívánja javítani a Chrome böngésző felhasználói élményét. A Chrome Actions funkció bővítése lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül a keresősávból érhessenek el gyorsbillentyűket, például hívást indíthatnak, útvonaltervet kérhetnek vagy véleményeket olvashatnak egy közelben lévő üzletre keresve.

Ez az újítás jelenleg csak Android eszközökön érhető el, az iOS-es változat pedig az ősz folyamán fog megjelenni. A Google továbbfejlesztette az iPadek és androidos tableteken elérhető Chrome alkalmazást is, így a felhasználók egyszerre láthatják a megnyitott weboldalt és a szöveges keresősávot.

A Chrome felhasználók mostantól még jobban személyre szabott keresési javaslatokat kapnak. Ha például valaki gyakran keres egy adott tömegközlekedési eszköz menetrendjére, a "menetrend" kifejezés beírásával egyből a gyakran látogatott weboldal jelenik meg első helyen a keresési sávjában.

A sportkedvelők számára is kedveznek a fejlesztések: a Chrome Discover új, kártyaszerű sportfelületén élőben követhetik kedvenc sportcsapataik mérkőzéseit és az adott meccs kiemelt pillanatait.