Beszélgetés a kedvenc hírességével? A Google újítása megvalósíthatja

A Google kísérletei szerint hamarosan valósággá válhat, hogy a rajongók mesterséges intelligencia által megszemélyesített hírességekkel beszélgethessenek. Elképzelhető, hogy a felhasználók Kim Kardashian hangján kapnak majd sminktanácsot, vagy éppen kedvenc YouTuberükkel tárgyalhatnak a legújabb játékokról. Az új funkciót először a YouTube-on tervezik bevezetni.

A Google fejlesztéseinek köszönhetően a jövőben a rajongók olyan chatbotokkal kommunikálhatnak majd, amelyek a kedvenc hírességeik és YouTuberek hangján szólalnak meg. A tervek szerint ezek a chatbotok nem csupán hangutánzásra képesek lesznek, hanem a személyiséget is képesek lesznek megidézni, így az élmény olyan lesz, mintha ténylegesen a bálványaikkal töltötték volna az időt.

A chatbotok már régóta léteznek, és a nagy nyelvi modellek, mint például a ChatGPT, új dimenziókat nyitottak meg ezen a területen. A Google azonban további lépéseket tervez, és olyan technológián dolgozik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan és egyszerűen hozzanak létre és szabjanak testre egy mesterséges intelligencia-alapú beszélgetőpartnert. A cél az, hogy a kommunikáció élethűnek tűnjön, és a chatbotok ne csak a hangot, hanem a személyiséget is képesek legyenek utánozni.

A Google tervei szerint az új funkciót először a YouTube-on vezetik be, ahol az influenszerek saját chatbotokat hozhatnak majd létre, így új módon kommunikálhatnak a rajongóikkal. Habár a fejlesztés még korai szakaszban van, a Meta AI által már kínált hasonló programokhoz képest jelentős előrelépést jelenthet.