A Ford bemutatja az új elektromos modelljét

Körülbelül két hét múlva a Ford bemutatja második teljesen elektromos modelljét, amely sportos crossoverként érkezik és az Explorer modellcsaládhoz csatlakozik. A gyártás május 5-én kezdődött, és a kiszivárgott információk szerint a modell neve Capri lehet, bár ezt hivatalosan még nem erősítették meg.

A közelgő modellről a Ford két teaser fotót is közzétett, amelyeken az első és a hátsó LED-es fényszórók láthatók. A Capri várhatóan kupészerűbb sziluettet kap az Explorer terjedelmesebb formájához képest.

Az új elektromos jármű a Volkswagen-csoport MEB platformjára épül, amely az ID.4 és ID.5 modellekhez hasonlóan alakítja ki a kapcsolatot az Explorer és az új sportos crossover között.

A kölni üzemben, ahol korábban a Fiestát szerelték össze, a Ford 2 milliárd dollárt fektetett be a korszerűsítésre és az elektromos autók gyártására való átállásra. Itt fogják gyártani az új sportos crossovert is, ugyanazon a gyártósoron, mint az Explorert.

A németországi üzem évi 250 000 autó gyártására képes három műszakban, de a kezdeti időszakban csak két műszakban fog működni.