A valaha volt legerősebb Bentley, amely hozzájárul a környezetvédelemhez

A Bentley bemutatta a negyedik generációs Continental GT Speed luxus sportkupéját, amely a márka eddigi legnagyobb teljesítményű közúti modellje, és egyúttal a környezettudatosság jegyében készült plugin hibrid hajtáslánccal rendelkezik.

A híres 6 literes W12-es motor helyét egy 4 literes biturbó V8-as benzinmotor vette át, amely egy plugin hibrid rendszer részeként működik. Ez a hajtáslánc összesen 782 lóerős teljesítményre és 1000 Nm-es nyomatékra képes, ami lehetővé teszi a Continental GT Speed számára, hogy mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsuljon fel 0-ról 100 km/h sebességre. A csúcssebessége pedig 335 km/h-ra van korlátozva.

A belsőégésű motor 600 lóerőt és 800 Nm nyomatékot biztosít, míg a villanymotor további 190 lóerővel és 450 Nm-rel járul hozzá a teljesítményhez. A hajtáslánc egy nyolcfokozatú duplakuplungos automata váltóval van összekapcsolva.

A Continental GT Speed 25,9 kWh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amelynek köszönhetően akár 81 kilométert is képes megtenni kizárólag elektromos üzemmódban, míg a teljes hatótáv eléri a 859 kilométert.

A nyitható tetejű változat, a Continental GTC Speed 3,4 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet, és a végsebessége 285 km/h-ra van korlátozva. A kabrió vászonteteje 48 km/h sebesség alatt 19 másodperc alatt nyitható és csukható.