A mesterséges intelligencia új korszakot nyithat a szépségiparban

A L'Oréal aktívan kihasználja a mesterséges intelligencia adta lehetőségeket, és stratégiai együttműködést hirdetett a Meta-val, új dimenziókat nyitva ezzel a szépségiparban.

A francia kozmetikai óriás a Viva Tech rendezvényen tárta a nagyközönség elé az MI-vel kialakított újításait, amelyek között szerepel egy bionyomtatott bőrtechnológia és egy mesterséges intelligencia alapú labor is. A vállalat ezen kívül bejelentette, hogy a Meta-val kötött stratégiai partnerség révén tovább erősíti kutatási tevékenységét a 3D, a kiterjesztett valóság és az MI területén a szépségiparban.

A L'Oréal bemutatta továbbá egy olyan klinikai képalkotó technológiát, amely képes több mint 11 bőrtulajdonság mérésére a bőrfelszínen és annak mélyebb rétegeiben is. Ez a technológia személyre szabott összetevőket és életmódbeli tanácsokat is képes ajánlani, amelyek integrálhatók a napi bőrápolási rutinba.

A jövőben várhatóan egy mesterséges intelligenciával működő, mindenre kiterjedő szépségápolási asszisztens is megjelenik a piacon, amely személyre szabott diagnosztikát és tanácsokat fog nyújtani a felhasználóknak.

A L'Oréal ezen felül bemutatta a WPP NVidia motorjával és egyéb nagy nyelvi modell alapú mesterséges intelligenciával működő laboratóriumát is, ahol a mesterséges intelligencia segítségével, biztonságos keretek között végezhetnek termékkísérleteket.