Az Amazon új mesterséges intelligenciája: Metis

Az Amazon fejlesztése alatt álló mesterséges intelligencia, melyet Metis kódnéven emlegetnek, új generációs képességekkel bírhat, többek között retrográd memóriával és keresés-javított generálási technikával.

Az Amazon által fejlesztett mesterséges intelligencia, melyet egyelőre csak Metis kódnéven ismerünk, olyan újításokat tartalmazhat, mint a retrográd memória. A tervek szerint a Metis egy webböngészőn keresztül lesz elérhető, és az Amazon saját AI modelljét, az Olympus nevű rendszert használja majd.

A Business Insider által bemutatott belső dokumentumok szerint a Metis képes lesz szöveges és képi válaszokat adni intelligens, társalgási formában. Emellett, hasonlóan a ChatGPT és a Copilot modellekhez, forrásokhoz vezető linkeket is képes lesz megosztani, további kérdéseket feltenni, valamint képeket generálni.

A Metis egy lépéssel tovább is megy, hiszen rendelkezik egy keresés-javított generálási technikával, amely lehetővé teszi számára, hogy az eredeti adatokon túlmutató információkat is visszakereshesse.

Az Amazon új mesterséges intelligenciája nem csupán egy chatbot lesz, hanem egy AI alapú ügynök is, amely képes lesz automatizálni és komplex feladatokat elvégezni. Ilyen feladatok lehetnek például az okosotthonokban a világítás bekapcsolása vagy repülőjegy-foglalás.