A Bugatti lenyűgöző hiperautója: bemutatkozik a Tourbillon

A Bugatti új korszakot hirdetett az 1800 lóerős Tourbillon bemutatásával, amely húsz évvel a Veyron és tizenkét évvel a Chiron után érkezik, és 446 km/órás végsebességgel, valamint egy 8,3 literes, V16-os szívómotorral büszkélkedhet.

A Tourbillon a Bugatti legújabb csúcsmodellje, amely egy 8,3 literes, szívó V16-os motorral van felszerelve, ez 1000 LE (745 kW) teljesítményt biztosít. A hagyományos turbós W16-os motor helyett ezúttal a gyártó egy vadonatúj megoldást alkalmazott. A járművet továbbá két villanymotor is támogatja, amelyek az első és a hátsó tengelyen helyezkednek el, és együttesen 800 LE (596 kW) teljesítményt produkálnak. Ezeket a villanymotorokat egy 25 kWh-s, olajhűtéses, 800 voltos akkumulátorcsomag látja el energiával. A Tourbillon így teljesen elektromos üzemmódban 60 km-es hatótávolságot képes megtenni.

A luxus hiperautó utasterét rubinnal, zafírral és kristályüveggel borították, és egy svájci óra részletességével készült, ami igazán egyedivé teszi a jármű belső terét. Azok, akik szeretnék megcsodálni a részleteket, lapozzák át a fotógalériánkat!