Farkasok támadtak egy kocogó nőre egy Párizs melletti szafariparkban

Egy nő súlyos sérüléseket szenvedett, miután farkasok megtámadták kocogás közben egy Párizs közelében található állatparkban. A 36 éves áldozatot, aki a park egyik faházában szállt meg, a Thoiry szafaripark autók számára fenntartott zónájában érte a támadás.

A vasárnap kora reggeli esemény során három sarki farkas támadt rá a nőre, aki nyakán, hátán és egyik lábán is komoly harapásokat szenvedett. A parkőrök a sikolyok hallatán siettek a segítségére, és miután kimentették, azonnal egy közeli kórház intenzív osztályára szállították.

A Thoiry szafaripark, amely Párizstól mintegy 40 kilométerre nyugatra helyezkedik el, Franciaország egyik legkedveltebb vadasparkjaként számon tartott hely. A parkban a látogatók mintegy nyolcszáz állatot figyelhetnek meg a biztonságos járművekből, melyek között szabadon kóborolnak az állatok.

A park szálláshelyei közvetlenül a farkas- és medvebarlangok közelében találhatók, és ezeket a területeket elektromos kerítések és árkok választják el a látogatóktól. Jelenleg nem ismert, hogy a nő hogyan és miért hagyta el a biztonságos területet, és került be az autókkal járható részre.

A park vezetősége és a hatóságok még nem adtak ki hivatalos nyilatkozatot az esettel kapcsolatban. Egyelőre nem tisztázott, hogy a vendég hibázott-e, vagy a park jelzőtábláinak volt-e hiányossága, amely a tragikus eseményhez vezethetett – jegyezte meg egy névtelen rendőrségi forrás a BBC összefoglalójában. A rendőrség szerint kérdéses, hogy az áldozat hibázott-e vagy esetleg a létesítmény figyelmeztető tábláival lehetett probléma. Az ügyben jelenleg nyomozás zajlik.