Nick Carter Budapesten koncertezik a Vasúttörténeti Parkban

A Backstreet Boys, a 90-es évek legsikeresebb fiúegyüttesének legismertebb arca, Nick Carter, egy világkörüli turné keretében Budapestre látogat, és a Vasúttörténeti Parkban fog koncertet adni.

Nick Carter, a Backstreet Boys egykori tagja, aki a zenekar legismertebb tagjaként vált világhírűvé, most szólóban tér vissza a magyar fővárosba. A rajongók nem egy szokványos helyszínen, hanem a Vasúttörténeti Park különleges környezetében élvezhetik majd a koncertet. Carter a világkörüli Who I Am turnéja során érinti Budapestet, ahol a régi mozdonyok és vasúti kocsik között ad elő. A koncerten a Backstreet Boys legnagyobb slágerei mellett szóló karrierjének dalai is felcsendülnek majd.

Az eseményre augusztus 1-jén kerül sor, így aki szeretné egy időben élvezni Nick Carter zenéjét és a vasúti történelem hangulatát, annak érdemes ezt a napot szabadon tartania. A turné tavaly októberben kezdődött az Egyesült Államokban, és 2024-ben Kanada, az USA és Európa számos országa mellett érkezik meg Budapestre.

Nick Carter a Backstreet Boys tagjaként több mint 130 millió példányban eladott lemezekkel, rekordokat döntő turnékkal, toplistás slágerekkel vált az egyik legkeresettebb pop-szupersztárrá. A csapat ötször volt Grammy-jelölt, számos díjat nyert, köztük Billboard Awards, MTV Video Music Awards, American Music Awards, RIAA Awards, People's Choice Awards díjakat, valamint 2013-ban egy tiszteletbeli csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en.

Carter mindössze 12 éves volt, amikor csatlakozott a Backstreet Boys-hoz, és a legfiatalabb énekesként vált ismertté. A csapat a mai napig telt házas koncertekkel jelzi jelenlétét világszerte. Carter szólókarrierje is jelentős, 2002-ben Now or Never című debütáló albumával rögtön előkelő helyet kapott a Billboard 200 listán és arany minősítést szerzett az Egyesült Államokban, Japánban és Kanadában. Azóta két további szólóalbumot adott ki, az I'm Taking Off-ot 2012-ben és az All American-t 2016-ban. Legutóbbi kislemeze, a Hurts to Love You több országban került fel a slágerlistákra, és az Egyesült Államokban és Kanadában is az élre került.

A jegyértékesítés június 28-án 10 órától indult el a www.nickcarter.hu oldalon. A koncert előtt Krisz Rudi és DJ Dominique fognak fellépni, hogy felvezessék Nick Carter színpadra lépését.

Nick Cartert az elmúlt időszakban három nő is megvádolta azzal, hogy az énekes a kétezres évek elején szexuálisan bántalmazta őket. A nők be is perelték a férfit, aki azonban tagadja az őt ért vádakat. Válaszul Carter maga is pert indított a nők ellen, méghozzá rágalmazás miatt. Azt állítja, hogy vádlói összeesküdtek ellene. Ügyvédei szerint az énekes és a Backstreet Boys több mint kétmillió dollár bevételtől esett el, miután a partnereik és koncertszervezők a vádak miatt megszakították a kapcsolatot az együttessel. 2022 decemberében egy nő szexuális zaklatással vádolta meg és beperelte Cartert, aki állítása szerint 2001-ben egy turnébuszon bántalmazta őt, amikor a nő még csak 17 éves volt. A vádakra Carter kártérítési perrel válaszolt.