A flúgos Red Bull ládaderbi őrülete

Tikkasztó hőség és totális elmebaj - ez jellemezte az idei Red Bull ládaderbit a Tabánban, ahol a legkülönlegesebb és legőrültebb járművekkel mérték össze tudásukat a résztvevők. A versenyen a gravitáció erejével hajtott, lábbal irányított szerkezetekkel kellett célba érni, ami nem mindenkinek sikerült, így néhányan csak a leglassabb versenyző pontjainak felét kapták meg.

A versenyen nem csak a gyorsaság számított, hanem a járművek kreatív és feltűnő megjelenése is. A zsűri, amelynek tagjai között Kajdi Csaba influencer, Tótka Sándor olimpiai bajnok kajakozó, Dobos Evelin színésznő, Stana Alexandra táncművész és Szujó Zoltán sportriporter voltak, a verseny kezdete előtt értékelte a járműveket.

A csapatoknak lehetőségük volt egy rövid, legfeljebb félperces produkcióval lenyűgözni a zsűrit. A verseny tétje nem volt kicsi: az első helyezett csapat a Red Bull Racing Team gyárába látogathat el Milton Keynes-ben, és egy élményvezetést is nyerhetnek Silverstone-ban. A második helyezett csapat F1 Magyar Nagydíj Pit Exit Tribune belépőt kap a teljes hétvégére, míg a harmadik helyezett Bronze belépőt kap az F1 Magyar Nagydíj teljes hétvégéjére.